Bussi ammattilainen – Vapaudu väsymyksestä

1000,00

Fatigue Risk Mangement (FRM, suom väsymysriskinhallinta) on pohja FRM -vireysvalmentajien kehittämälle verkkokurssille ammattiautoilijoita varten. Se ohjaa osallistujaa pitämään huolta omasta vireydestään sekä ymmärtämään työympäristöään ja sitä sääteleviä asioita. Kurssin tieto-osuus tieliikenteen toimintaympäristöstä, käytäntöön nivottu kokonaisuus sekä kuljettajan osallistaminen lisäävät koko työyhteisön hyvinvointia, turvallisia käytäntöjä sekä lopulta tulosta viivan alla.

Kurssin hinta on lähtien 80 € / osallistuja. Minimihinta kuitenkin 1.000 €. Hinta / osallistuja alenee käyttäjämäärän mukaan. Kysy tarjousta omaan yritykseesi, hinta on sidottu henkilömääriin.

Lue lisää kurssista laajemmasta kurssikuvauksesta alta.

tuotetunnus (SKU) M Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Vireyttä, turvallisuutta ja tulosta FRM:n, työn säädösten ja  toimintaympäristön ymmärryksellä sekä omien arkisten elämäntapojen pienillä tarkistuksilla

 

Tiesitkö, että väsymys ei vain tunnu kurjalta vaan se on myös hengenvaarallista! Liikenteessä viidennes kuolonkolareista johtuu väsymyksestä.

Verkkokurssi tarjoaa helpon tavan kouluttamiseen

Tämä verkkokurssi on kehitetty ammattiautoilijoille. Kurssi sopii alalle perehdyttämiseen sekä tukena ammattipätevyyskoulutuksissa.

 1. Kuljettaja saa kurssilta kokonaisnäkemyksen kuljetusalalle, sitä sääteleviin lakeihin, asetuksiin ja määräyksiin sekä työehtosopimuksiin.
 2. Kurssi avaa säädösten määrittämiä työvuorosuunnittelun käytäntäntöjä liikenneyhtiössä.
 3. Kurssin vireyden työkalupakki tarjoaa keinoja oman vireyden ylläpitoon kuljetustyön arkeen sovellettuna.

Liikenteen turvallisuus ja yrityksen tulos paranevat kuljettajan ymmärryksen laajentumisen ja kurssilta saatujen  vireyden työkalujen avulla.

Verkkokurssin tavoitteet

Tämän verkkokurssin jälkeen kuljettaja hallitsee  direktiivin 2003/59/EY liitteen 1 määrittelemät kohdat, joiden tavoitteena on :

2.1. Tuntea tieliikenteen sosiaalinen ympäristö ja siihen liittyvä säännöstö
3.4. Tiedostaa fyysisen ja henkisen suorituskyvyn merkitys
3.8. Tuntea matkustajakuljetusten taloudellinen ympäristö ja markkinajärjestelmä

Verkkokurssin hinta on käyttäjämääriin sidottu.  Pyydä tarjous paivi(at)vitalgo.fi

 

 

FRM pähkinänkuoressa

vireys - turvallisuus - tulokset

Vireydellä tulokset nousuun. Sitä on FRM

FRM, eli Fatigue Risk Management on yritystoiminnan kannattavuuteen, riskinhallintaan ja unitutkimukseen perustuva, yleistä väsymyksen hallintaa tarkasti raamittava kokonaisuus etenkin aloille, joissa yksilön työpanos vaikuttaa suuresti turvallisuuteen. Näihin aloihin kuuluvat mm. kuljetusala, energiateollisuus ja viranomaistyö.

Väsymyksen hallinnan perusteiden tulisi kuitenkin kuulua osaksi jokaisen organisaation normaalia johtamista. Sillä vaikutetaan yrityksen sisällä kohdistetusti  työvireyden ylläpitoon sekä väsymyksen aiheuttamien riskien huomioimiseen ja ehkäisyyn.

Mikä tahansa yritys tai yhteisö  hyötyy vireyden lisääntymisestä mm. toiminnan säästöinä, hyvinvoinnin, ilmapiirin ja jopa yleisen maineen parantumisena.

FRM – vireysvalmennus

Vireä yksilö voi hyvin, innostuu ja innostaa muitakin sekä tekee työtään turvallisuuden puolesta samalla sitoutuen yhteisiin tavoitteisiin.

Yksilöiden ja organisaatioiden vireyttä lisäämään VITALGO kehitti VIREYSVALMENNUKSEN. Sen vankkana perustana on väsymyksen ja siitä aiheutuvien riskien hallinta FRM (Fatigue Risk Management). Tämä verkkokurssi joko tukee FRM -vireysvalmennuksen kokonaisuutta tai toimii itsenäisenä yrityskoulutuksena kohti vireää, vuorovaikutuksellista ja vastuuntuntoista työyhteisöä.

FRM -vireysvalmennus – kaikki voittavat!

Yritys saa vähentyneitä sairauspoissaoloja, vireämmän ja tyytyväisemmän henkilöstön sekä tehokkaamman organisaation, joka reagoi haasteisiin ketterästi.

Työntekijä saa hyvinvointia kasvavasta vireydestään, enemmän iloa omista työtehtävistään sekä oppii työaikojensa ja vuorokausirytminsä tasapainottamisen.

Suomalaisesta FRM:sta lisää Vitalgon sivuilta.

Kurssin sisältö

Kurssi koostuu viidestä osasta. Niissä syvennytään aiheeseen erilaisten näkökulmien kautta.  Osat jakautuvat moduuleihin, jotka sisältävät tietoa ja harjoituksia.

Tavoitteellista ajoa

 • Kuljettamisen kannattavuus
 • Kilpailussa on pärjättävä
 • Henkilökunnan merkitys ajan hermolla

Mikä määrittää toimintaa kuljetusalalla?

 • Kuka, mitä ja miksi?
 • Toiminnan säädelty perusta
 • Työvuorot suunnittelusta käytäntöön
 • Kuljettajan vaikuttamisen kanavat

Väsymyksen hallinta kuljettajan työssä

 • Väsymys on riski
 • Vuorokausirytmi ja jaksotyö
 • Koukuttavat aineet – vireyden tuki vai riippuvuus?
 • Miten hyvää unta voi tukea

Kuljettajien työkalupakki vireyteen

 • Mitä itse voi tehdä?
 • Yhdessä hyvää tulee – Jos niin haluaa
 • Tauko paikallaan vai liikkuen
 • Syö hyvin – Voi hyvin
 • Stressinhallintaa kiireen ja paineen keskellä

Miten tehdään muutoksia omaan toimintaan

 • Testaa itsesi
 • Ajo-ohjeet muutosmatkaan
 • Muutoksen tekeminen on helpompaa tuen kanssa
 • Näin onnistut!