Vapaudu väsymyksestä – Uni

49,90

Verkkokurssi hyvään uneen

Nukut noin 1/3 elämästäsi, ja uni vaikuttaa suuresti loppuun 2/3:aankin. Siksi on syytä miettiä, miten ja miksi nukut. Tämä kurssi on sinulle,  joka haluat ymmärtää oman unesi rakennetta ja sen merkitystä sekä tavoittelet parempaa unta. Kurssilla opit arvostamaan nukkumiseen käyttämääsi aikaa ja tiedät mihin kaikkeen unesi liittyy.

Voit lukea tuotteesta ja valmentajista lisää alta.

 

Tuotetunnus (SKU): B Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Vapaudu väsymyksestä – unikurssi käsittelee vireytesi tärkeintä tekijää, unta.

Nukkuminen ja unennäkeminen ovat asioita, jotka tapahtuvat lähinnä tiedostamattomalla puolellasi. Tällä kurssilla avaamme molempia asioita tieteen ja tutkimusten saavutusten kautta, kunnioittaen silti jokaisen yksilöllistä kokemusta ja tapaa nukkua. Vuorokausirytmisi jakaantuu vireään vaiheeseen ja univaiheeseen. Saat tietoa unesi tarkoituksesta, sen eri vaiheista sekä psyykkisestä ja fyysisestä merkityksestä hyvinvointiisi. Tiedolla ja tietoisilla valinnoilla voit vaikuttaa todella paljon unesi laatuun ja sen myötä päivittäiseen vireyteesi.

Kurssi koostuu viidestä eri moduulista:

 • Ensimmäisenä pääset käsiksi oman rytmisi selvittämiseen ja unitutkimuksesta koottuun tietoon.
 • Toisena opit arvostamaan untasi ja löydät tietoa myös unien näkemisestä sekä niiden vaikutuksesta elämääsi.
 • Kolmanneksi avaat näkökulmaasi siihen, mitä oma väsymyksesi sinussa ja ympäristössäsi vaikuttaa. Voit myös testata omaa reaktiokykyäsi kurssin linkin kautta.
 • Neljänneksi saat ihan käytännön keinoja siitä,  miten palaudut parhaiten – niin nukkuessasi kuin myös ylivireydestä päivän aikana.
 • Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä näet yhteyden siinä miten pääset hyvästä unesta hyvään, tasapainoiseen vireyteen.

Ihmisillä on eri tapoja oppia ja omaksua uutta tietoa sekä tehdä aitoja muutoksia elämäänsä. Kursseiltamme löydät aina monia tapoja lähestyä itse aihetta: Luettavaa tekstiä ja aiheisiin liittyviä ajatelmia, katsottavaa kuvaa ja videota sekä tehtäviä harjoituksia ja omaa pohdintaa.

Tervetuloa mukaan hyvän unen ja mieltä tukevien unien maailmaan!

Valmentajasi

Päivi Saarijärvi, Leena Koivu ja Anu Kosonen
Kuva: Elina Virkkunen

Tämä unta käsittelevä verkkokurssi on yksi kokonaisuus Vapaudu väsymyksestä verkkokurssisarjasta.  Unen asioihin sinut perehdyttää valmentajakolmikon unen asiantuntija Päivi Saarijärvi

Päivin yritys VITALGO on Suomen ensimmäinen väsymysriskin hallintaan erikoistunut yritys. Työkokemuksen lisäksi uni- ja ravitsemustieteen, psykologian yliopistotason pohjakoulutus, aikuis-kouluttajan pedapakki, yritys-johtamisen ammattitutkinto sekä NLP-ohjaajan koulutus tukevat tätä työtä. Päivi toimii unen puolesta myös Uniliiton hallituksessa sekä kirjoittaa mielellään eri foorumeilla vireyden aiheista. Toimintaa kuvaavaa on halu innostaa ihmisiä ja yrityksiä ottamaan vastuu omasta kokonaisvaltaisesta vireystilastaan.

Päivin motto on: “Väsymys saa aikaan huolimattomuutta, vireys huolettomuutta.”

Päivin lisäksi kurssiin oman panoksensa ovat antaneet taiteilija ja ravitsemus- & PT-valmentaja Anu Kosonen. sekä kriisi- ja erovalmentaja & työyhteisösovittelija Leena Koivu.

Anu taistelee väsymystä vastaan ravinnon ja liikunnan asein. Näillä kahdella osa-alueella on huomattava merkitys siihen miten ihminen jaksaa suoriutua jokapäiväisistä toimistaan. Häneltä löytyy ravitsemustieteen tutkinto yliopistosta ja kansainvälinen personal trainer koulutus sekä lukuisia muita koulutuksia liikunnan ja ravitsemuksen osalta. Anu haluaa innostaa ihmisiä löytämään omanlaisen ruokavalion ja sen kivan tavan liikkua.

Anun motto on: “Olosuhteet eivät tee minusta mitä olen, ne paljastavat, kuka minä olen valinnut olevani.” – Wayne Dyer

Leena pohjustaa vireyttä voimaannuttamalla ihmisiä toipumaan erilaisista kriiseistä ja hankalista elämän tai työn tilanteista. Pitkäaikaisen liiketalouden työuran lisänä Life- ja Business Coachin, NLP- kouluttajan ja Enneagrammiohjaajan, Ero-ohjaajan sekä Työyhteisösovittelijan koulutukset ovat perustana tälle työlle. Leenan sydäntä lähellä on ihmisten motivoiminen löytämään omat voimavaransa ja ajatusten voiman siirtäminen arjen teoiksi.

Leenan motto on : Kahden ihmisen välinen hyvä vuorovaikutus lisää jopa rauhaa maailmassa.

Meidän tehtävämme on auttaa sinua antamalla tietoa asioista ja ohjaamalla eteenpäin. Sinun tehtäväsi on löytää ne asiat, mikä toimivat juuri sinulle. Siksi annamme erilaisia tutkittuja keinoja, toimintamalleja ja virikkeitä siihen, että löydät sinulle sopivat voimavarat käyttöösi omaa muutostasi varten.

Kurssin sisältö

Uni uudistaa sinua

 • Unen tehtävät kehosi ja mielesi kannalta
 • Vuorokausirytmin merkitys
 • Unen homeostaasi (elimistön tasapainoon pyrkiminen)

Arvosta untasi!

 • Paljonko unta sinä tarvitset?
 • Unien merkitys sekä sisäiset ja ulkoiset symbolit
 • Unen arvostus elämässäsi

Tiedätkö miten väsymys sinuun vaikuttaa?

 • Väsymyksestä riittää puhetta…
 • Oman elämäsi väsymysriskiarvio
 • Unihäiriöt ovat vakava asia

Miten saat parhaan ja palauttavimman unen?

 • Makuuhuoneen pyhittäminen lepoon
 • Päiväaikaisen toiminnan merkitys
 • Uni-valvepäiväkirjan ohjeet ja erilaisia unen ja palautumisen mittareita

Hyvästä unesta hyvään vireyteen

 • Valon merkityksestä ja erilaisten valaisimien tarkoituksista
 • Torkut vai ei
 • Hyvää yötä ja huomenta!